Tok beslutning om å stengeNyheter
Hadsel videregående

Holder stengt fredag

– Vi tok beslutninga nå i kveld, sier rektor Inge Holm.

AV Idar Ovesen
Publisert
Oppdatert:

Det blir ingen skoledag ved Hadsel videregående på fredag.

– Det er første gang i løpet av mine fem år som rektor her, sier Inge Holm til Bladet Vesterålen.

Han har riktignok vært med på å sende elever heim før ordinær skoleslutt, men det har aldri vært snakk om en hel skoledag.

Som oftest er det været som er årsak, og dette er absolutt årsaken fredag 11. januar 2019.

– Vi gjør våre vurderinger, busselskapet gjør sine, og det gjør også Statens vegvesen. Vi har kommet fram til dette, grunngir rektor Holm.

To timer venting i bussen

Erfaringene fra i dag – torsdag – spiller også inn. Elever ble sittende å vente i bussen i to timer før de kom over Hadselbrua, som stengte på ettermiddagen. Og elever som dro litt tidligere fra Hadsel, opplevde at bussen videre til Andøy ikke gikk fra Sortland.

Saken fortsetter under annonsen.

– Men det gikk bra. Noen ble hentet, og én kom seg med taxi, forteller Holm, som selv dro litt tidligere til Sortland (der han bor) nettopp for å bistå disse elevene.

Helg

– Vi ønsker heller ikke å ta sjansen på at elever ikke kommer seg heim til helga. Det ville være kjedelig. Værprognosene for fredag er ganske like de i dag, grunngir rektoren videre beslutninga om å ikke ha skole på fredag.

– Men vi tåler å gjøre dette en gang hver femte år, ler han, og kommer med nok et poeng til sine elever:

– At vi holder stengt betyr ikke at elevene ikke kan gjøre godt skolearbeid heimefra. De bør være klar fra klokka halv ni, oppfordrer en munter Inge Holm.

Det er nå litt artig med ruskevær en gang i blant, også…

Trykk for å se kommentarer


FORSIDEN NÅ