Slalåmrenn i Ånstadblåheia:

– Godt fornøyd med tida

SORTLAND: Lørdag var 85 alpinister samlet i slalåmbakken i Ånstadblåheia. Til tross for plussgrader og litt våt snø var deltakerne storfornøyd med føre, forhold og ikke minst - egen innsats.

AV Sverre Idar B. Lakså
Publisert
Oppdatert:

– Jeg er litt usikker på plasseringa, men jeg tror det gikk ganske bra. I første runde holdt jeg på å kjøre ut i siste porten, men det gikk akkurat, forteller Ingeborg Olsen fra Harstad Alpinklubb.

Hun og Malin Eilertsen (begge i U14-klassen) var ikke helt fornøyd med egen innsats, men begge konkluderte med at det hadde gått ganske bra.

– Jeg synes jeg kjørte litt sakte, sier Malin Eilertsen.

Underveis i rennet lørdag begynte det å snø, noe som førte til litt utfordrende kjøreforhold for alpinistene.

– Det er litt lure-føre. Det er et tynt lag med løs snø øverst, og skrenser man litt med skiene kommer man ned til hardt føre, men det går fint å kjøre på, sier Eilertsen.

Over all forventning

Marita Svartsund i Sortland Alpinklubb var kjempefornøyd da vi snakket med henne.

– Det har gått over all forventning. Vi kunne jo ha hatt bedre vær, det er jo tre plussgrader, men snøen som kommer ned nå setter vi stor pris på. Det er meldt minusgrader i natt, så når vi får preparert løypene etter stengetid idag, satser vi på at det blir kjempeføre søndag, sier hun.

Det var en del frafall på grunn av sykdom, men til tross for dette stilte 85 deltakere fra Harstad, Narvik, Ankenes, Svolvær og Sortland til start.

– Regner vi med foreldre, trenere og alle andre som støtter opp om arrangementet er vi vel rundt 200 personer samlet i bakken her idag, sier Svartsund.

Det er et kretsrenn som arrangeres, og kretsen strekker seg over hele Nordland og Troms fylker.

– I og med at det er et helt vanlig kretsrenn er vi veldig fornøyd med at så mange stiller, det er ingen selvfølge, sier hun.

Saken fortsetter under annonsen.

Lørdag ble det kjørt slalåm, mens det skal kjøres storslalåm søndag. Da blir det større avstand mellom portene, og farta blir høyere.

– Det er familiesport dette her, og selv om det er Sortland Alpinklubb som arrangerer, så stiller alle opp. Den første løypa ble satt av våre folk, mens trenere fra de andre klubbene setter løypa til andre omgang, sier Svartsund.

– Ikke helt som planlagt

Linus Bjørgaas og Brage Busch fra Svolvær Alpinklubb kjører begge i U12-klassen.

– Førsterunden gikk ikke helt som planlagt, men andrerunden gikk bedre, og jeg fikk ei ganse grei til, sier Bjørgaas.

Brage Busch var mer fornøyd med sin innsats.

– Det gikk bra på begge rundene, og jeg synes løypene er fine.

Tøff løype

Nora Bølgen fra Harstad Alpinklubb syns ikke dagens renn gikk helt etter forventningene for hennes del.

– Det er ei tøff løype, men jeg håper det går bedre på søndag.

Marius Repstad synes også løypa er tøff, men synes det gikk bra likevel.

– Jeg fikk inn noen gode tider, og det er fine forhold for å kjøre slalåm.

I tillegg til alt som skjedde i slalåmbakken var det også kafé inne i varmebua, og etter rennet var ferdig åpnet slalåmbakken for vanlig drift, slik at de som ikke er med på rennet kan få noen timer i bakken.


FORSIDEN NÅ