KarlsenNyheter

Gir ikke opp å finne savnede

ØKSNES: Politiet gir ikke opp søket etter Truls.

AV Trond K. Johansen
Publisert
Oppdatert:

Politiet har, etter grundige vurderinger, bestemt seg for å fortsette søk med båt og mannskaper i et nytt område der det ennå ikke har vært gjennomført organisert søk.

Ettersøksleder er Jørn Karlsen fra politiet på Sortland. Han forteller til Bladet Vesterålen at det er området fra Svinøysundet og østover mot Myre. I dette området vil det blir startet nytt søk allerede på lørdag.

– Vi kommer til å søke med båt somhar ROV og sonar. Den kommer fra Sandnessjøen og vil være klar til å starte så snart den ankommer, sier Karlsen. Dessuten vil Røde Kors Hjelpekorps delta, Norske Redningshunder, Politiets egne hunder og RS Knut Hoem.

– Det er planlagt fem forskjellige søk i områder der vi har grunn til å tro at det kan være noe å finne, vi kommer til å søke på havbunnen og vi kommer til å søke på øyene i det nye området med hunder og folk. Det vil bli strandsøk i samme område, sier Jørn Karlsen.

Håper på svensk hjelp

Karlsen forteller at de også har anmodet svensk politi om å få låne deres lik-hunder. Det har ikke kommet noe svar på dette ennå, men Karlsen sier at han håper at det blir positivt svar og at de kan få hjelp allerede over helga.

Saken fortsetter under annonsen.

I tillegg til disse hundene, blir altså hunder fra politiet og fra Norske Redningshunder med i søket.

I en pressemelding fra Nordland politidistrikt heter det videre:

De aktive søkene etter savnede Truls Henrik Johansen har hatt pause siden fredag i forrige uke, men etterforskningen av hendelsene i forbindelse med at savnede skal ha falt i havet har pågått for fullt.

Etterforskningene har hatt et særskilt fokus på avhør, elektroniske spor og analyser av hendelsesforløpet. De områdene som det har vært søkt aktivt i fram til nå har vært basert på opplysninger som politiet hadde på det tidspunktet. Nå fortsetter politiet søkene basert på den informasjonen som etterforskningen i dag tilsier. Søkene blir derfor flyttet til havområdene fra Svinøysundet og østover mot Myre. Politiet forventer å komme i gang med disse søkene fra lørdag 14. juli.

Før helga ble to av de tre som er siktet i saken sluppet fri fra varetekt. Når det gjelder den tredje som er siktet for uaktsomt drap eller å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand så sitter vedkomne varetektsfengslet fram til 19. juli og politiet har ennå ikke tatt stilling til om man kommer til å be om forlenget fengsling når varetektstiden utløper.


FORSIDEN NÅ