Først opp på Nonskollen

Med overskyet vær og ikke alt for høy temperatur lå forholdene til rette for et godt motbakkeløp opp til Nonskollen, 3,5 kilometer og hele 600 høydemeter. Tetfeltet vekslet på å dra opp til topps, men til slutt var det Johan Nordeng fra Alsvåg IL som kom først til toppen, med tida 24,56.

AV Sverre Idar Lakså
Publisert
Oppdatert:

56 personer stilte til start i konkurranseklassen i årets Nonskollen 611 Opp. I motbakkeløpet legger deltakerne 3,5 kilometer turløype bak seg, og hele 600 høydemeter. 

Første skikkelige motbakke er alpinbakken, og allerede her var det spredning i feltet. Heldigvis for deltakerne flater det litt ut igjen, før motbakkene tar til igjen opp mot Nonskollen.

Aller først opp til topps var Johan Nordeng fra Alsvåg IL, i klassen menn 14-16, som sprang opp på 24,56. Johan har tidligere hevdet seg med topplassering på flere motbakkeløp tidligere, og det er ikke første gangen han vinner Nonskollen Opp.

Johan ble fulgt av August Nordeng fra Alsvåg IL, i klassen menn 20-29, med tida 25,22. Tredjeplass gikk til Audun Erikstad fra Vadsø Turnforening, som kom opp på tida 25,33.

Årets Nonskollen opp samlet deltakere fra hele Nord-Norge, helt fra Vadsø i øst, til Mosjøen i sør. 

Den siste i konkurranseklassen som kom opp til Nonskollen, klarte det på tida 47,21.

Personlig rekord

Johan Nordeng sier til Bladet Vesterålen at han slo sin egen rekord med over ett minutt da han sprang med tida 24,56.

– Jeg har fått trent en god del i det siste, og var godt forberedt til konkurransen, forteller Nordeng.

Han sier at syra kjente han i beina allerede fra første bakken.

Saken fortsetter under annonsen.

– Like over skoggrensa fikk jeg ei luke til de andre, og den klarte jeg å holde helt inn. Jeg er absolutt fornøyd, sier Johan Nordeng.

– Helt utrolig

Tommy Nordeng i Alsvåg IL sier det at løperne presterte utrolig godt under søndagens Nonskollen Opp.

– Å springe opp på under 25 minutter er utrolig bra, og Johan Nordengs tid er vel den nest beste som vi har målt opp på Nonskollen, under 30 sekunder bak løyperekorden, sier Tommy Nordeng.

– Det er et skyhøyt nivå. Nå er det femte gangen vi arrangerer Nonskollen Opp, og vi ser at flere av de som har vært med alle årene leverer stadig bedre tider etter hvert som årene går. De blir jo eldre, og det er jo for dem en fordel, men for oss andre er det ikke nødvendigvis slik, sier Nordeng.

Han legger til at med 56 deltakere i konkurranseklassen er det over gjennomsnittet bra med deltakere.

– Det var bare 12 som var med i mosjonsklassen, men i tillegg har massevis av folk gått opp idag uten å registrere seg. Det at folk kommer seg ut og opp på fjellet er tross alt det viktigste, selv om idrettslaget går glipp av noen kroner, slår Nordeng fast.

Etter endt konkurranse var det samling på samfunnshuset. Her ble det delt ut premier, og det ble servert kaffe, kaker og rømmegrøt, noe som gjorde godt etter en styrkeprøve som det er å springe opp 600 høydemeter på under halvtimen.

Her kan du se hele resultatlista.

Trykk for å se kommentarer


FORSIDEN NÅ