Fire fikk Åpent hus-prisen

SORTLAND: Fire ungdommer fikk Åpent hus-prisen fredag kveld. Prisen deles ut til minne om Kjell Halvar Knudsen, som var aktiv i det frivillige miljøet i Sortland, akkurat som ungdommene som fredag mottok prisen er.

AV Sverre Idar Lakså
Publisert
Oppdatert:

Med mellom 350 og 400 personer inne i Sortlandhallen fredag passet det fint å dele ut Åpent hus-prisen. Åpent hus arrangeres hver fredag, og flere ungdommer i Sortland stiller på uke etter uke for å sørge for at alt er som det skal når hallen fylles opp med ungdommer.

– Etter Kjell Halvar Knudsen gikk bort ble det opprettet et fond i hans minne, og prisen går hvert år til de ungdommene som jobber i Åpent hus-prosjektet, forteller Svein Robert Vestå til Bladet Vesterålen.

I år var det Ine Torset Høve, Oliver Andersen. Ida Nygård og Marcus Jakobsen som mottok prisen. Den består av et diplom og et gavekort på 500 kroner.

– Det er vel fortjent. De jobber jo her, og får betalt men de har så absolutt fortjent å få denne prisen, sier Vestå.

Vestå mener Åpent hus-prosjektet er helt i tråd med Kjell Halvars ånd. Ungdommene som jobber her har også gode forutsetninger dersom de skal søke seg deltidsjobb, da pleier jeg å være referanse for dem, sier Vestå.

Han roser også Sortland kommune og Kulturfabrikken for et godt samarbeid i forbindelse med Åpent hus.

Populært

Det blir arrangert Åpent hus hver fredag med unntak av jule-, påske- og sommerferien, men selv da er det ikke uvanlig at hallen holder åpent en av feriedagene.

– Det som er viktig er å gi et lavterskeltilbud, og da kan man ikke stenge dørene så snart skolen tar ferie. De ungene som kommer fra hjem med dårlig råd har kanskje ekstra mye glede i at hallen er åpen i slike ferier, mener han.

Derfor er han stolt over ungdommene som hver fredag stiller på for å sørge for at andre har et tilbud å komme til.

– Vi gir dem ansvar, og da viser de ansvar, samtidig som vi er så samkjørte at de også kan ta del i moroa, sier Vestå.

Saken fortsetter under annonsen.

Denne fredagen hadde Sortland Skytterlag skyting nede i kjelleren på Sortlandhallen, og flere av prismottakerne fikk prøve å skyte. Anne-Karin Steffensen i Sortland Skytterlag synes det er kjempeartig å få være med på Åpent hus.

– Det blir ikke tid til pauser de tre timene vi er her, så snart ei gruppe er ferdig er neste gruppe klar for å fortsette, sier hun.

Fredag fikk flere prøve seg på å skyte på blink på 18 meters avstand, og ungene var ikke vanskelig å be.

– Flere har skutt flere runder, men vi passer på at alle som ikke har fått prøve seg får en sjanse, her skal alle med, slår Steffensen fast.

Hun legger til at det ikke er lenge til skytterlaget skal gå igang med skyteskole, et tilbud som bestandig bruker å slå godt an.

– Viktig for kommunen

Svein Robert Vestå synes det er artig å gjøre stas på ungdommene, og understreker at det å sørge for et lavterskeltilbud samt at ungene og ungdommene får være med å medvirke er suksessen med Åpent hus.

– Her slipper alle inn, og på et år er vel mellom 15 og 17.000 personer innom her. Jeg synes også det er flott at vi i fjor fikk til åpen Blåbyhall den tida Åpent hus hadde sommerpause, det sikrer et lavterskeltilbud nesten helt uten avbrudd.

At tilbudet er populært viser seg tydelig i kaféen.

– Forrige fredag solgte kaféen for 14.500 kroner, det sier litt om hvor populært dette er, sier han.

De fire prismottakerne er selv stolte over å ha fått prisen, men med så mange aktiviteter har de nok med å få prøvd ut alt, samt å sørge for at alle besøkende har det artig.

Trykk for å se kommentarer


FORSIDEN NÅ