Filmpremiere på Hermann

Et halvt år etter at filmen ble spilt inn på Melbu i Vesterålen, er det premiere på filmen Hermann.

AV Mareno Leonhardsen
Publisert
Oppdatert:

Filmen er femten minutter lang og skal vises sammen med to andre kortfilmer på Stokmarknes neste uke.

På forestillinga blir det også intervju med hovedrollene i filmen der publikum også kan stille spørsmål hvis de ønsker det. Hovedrollen i filmen, tolvårige Sander Walle-Karlsen fra Melbu, både gruer og gleder seg.

– Det blir litt flaut siden de skal sitte i salen. Noen er klassekameratene mine og noen er bestevenner av meg, forteller Sander.

Det er han og Katarina Kaspara Hansen fra Andøya som fikk de to rollene som nyforelsket. Eller, det vil si at én av karakterene er det. For filmen handler om stakkars Hermann som akkurat har oppdaget kjærligheten og dens mysterier og urettferdighet. Og det hjelper ikke på å få dårlige sjekkeråd fra bestefar.

– Filmen handler vel om alle menneskers møte med forelskelse. Både på godt og vondt, forteller regissør og manusforfatter Tord Theodor Olsen.

Sommer på settet

Olsen kommer selv fra Melbu og er oppvokst her. Her startet han med å lage film allerede som ung gutt, sammen med vennene i Ragnarock Film.

Saken fortsetter under annonsen.

– Det er nok ei tid jeg aldri glemmer. Men å lage film er ikke mindre moro nå. Særlignår jeg kommer hjem. For makan til folk skal du lete lenge etter, forteller Olsen.

Hermann-filmen

– For uten den enorme positiviteten og hjelpsomheten fra sambygdingene, hadde dette blitt en langt vanskeligere prosess. De stilte opp med alt fra skuespillere, traktorer, veteranbiler, kostymer og rekvisita. Og med lift som sikkerhet på de vanskelige scenene.

– Ja det er ingen tvil om at jeg kommer tilbake og lager film. Jeg håper Vesterålen er klare for en skikkelig helaftens kinofilm om ikke så veldig lenge, sier Olsen håpefullt.

Filmpremieren er åpen for alle som ønsker å se filmene. For å dekke kostnadene blir det vanlig kinobillett, men til gjengjeld får alle barna gratis popcorn. To andre barnefilmer skal også vises under forestillingen. Den ene er Myrhull, som Torfinn Iversen fra Sortland har regi på. Den andre er St.Elliot – en tidligere barnefilm av teamet bak Hermann. For barna som er med i filmen blir det hele en veldig spennende dag, heter det i ei pressemelding foran premieren.

– Jeg tror det blir veldig gøy, men også litt flaut, sier Katarina.

Trykk for å se kommentarer


FORSIDEN NÅ