Fikk se ny kunst i gammelkinoen

SORTLAND: Et lite, men utsøkt publikum fikk anledning til å se ti korte kunstvideoer i Sortland gamle kino.

AV Hilde Jørgensen
Publisert
Oppdatert:

Det ble en nostalgisk stemning i salen blandet med et moderne uttrykk på lerretet  fredag kveld.

En av de ti som viste video var Andrea White Hveding fra Sortland, som går på Nordland kunst- og filmfagskole i Kabelvåg. Det filmatiske i hennes Idiom var hentet fra naturen, nærmest en tur, mens lyden var av det eksperimentelle slaget.

Hun sier selv om arbeidet sitt at hun vil visualisere et indre følelsesliv. I videoen har hun søkt å utforske hvordan forventninger og følelsen av logikk spiller en rolle i hvordan blikket, minnet og hørselen kan oppleves i relasjon med hverandre.

– Fin mulighet

Mor Anita White var i salen, og likte det hun så – av alt.

– Jeg er stolt av datteren min, sa hun, og la til at det var fint å se videoen i en stor sal og sammen med andre filmer og folk. Hun har sett den før.

– Det er jo artig å se hva som rører seg i kunsten blant de unge. Jeg merker at de ulike videoene skaper ulike reaksjoner hos meg. Dessuten er det jo fint å ha en mulighet på Sortland til å se slike moderne uttrykk, dette er jo kunstneriske verk, sa hun.

Saken fortsetter under annonsen.

– Ja, jeg syntes dette var fint, nå har jeg forventninger om de neste videoene, sa Ingunn Reinsnes Moen i pausen.

Nytt kapittel

Forestillingen er i regi av Ny Musikk i Nordland, og styreleder Tina Surel Lange sier de ti vidoene er et utvalg av bortimot 30 innsendte. Og de er laget av kunstnere utenlands fra og fra Norge og Nordland.

– Vi oppfordret folk til å sende inn verk med lyd og bilde, et videoverk. At vi valgte Sortland å vise dem fram på er fordi det er et video- og filmmiljø her gjennom Laterna Magica, og et musikkmiljø. Vi synes det er spennende å gjøre dette, og håper det kan bli en årlig tradisjon, sa hun.

Ny Musikk Nordland presenterer andre ting andre steder i fylket, men altså på Sortland videoverk der lyd står i fokus.

– Det er jo også utrolig fint å kunne få bruke den gamle kinosalen, vi jobber med å finne arenaer å bruke og tester ut både arrangementer og publikum. Så dette er et nytt kapittel i Ny Musikk Nordland, sa hun.

Trykk for å se kommentarer


FORSIDEN NÅ