– Fantastisk forestilling

SORTLAND: De 267 elevene i Sortland barnskole viste ei variert skoleforestilling med både alvor og skjemt.

AV Hilde Jørgensen
Publisert
Oppdatert:

Ei skikkelig fin forestilling ble det fra elevene, som har øvet mye på de 14 innslagene, som ble vist foran en fullsatt Møysalen i Kulturfabrikken tirsdag. Det var en lukket forestilling med foreldre og foresatte i salen.

Temaet var det nordnorske, og hadde tittelen Ongan dæm veit, etter et dikt av Arvid Hanssen.

Det ble da også lest opp av Mathias Nord Paulsen på en fin og verdig måte. Også Aust-Vågøy-diktet av Inger Hagerup ble lest opp av en av elevene i et annet innslag.

– Veldig bra

I det hele tatt var det en godt regissert forestilling, gjort av sceneinstruktør i Vesterålen, Tom Stian Lenningsvik, og der elvene fra 1. til 7. klasse gjorde det utmerket på scenen med sang, dikt, leker, skuespill og sketsj. Og de to konferansierene Tirill og Sindre ledet det også godt an.

– De var kjempeflinke og hadde et utrolig flott program. Jeg ble rørt til tårer, sa Line Pedersen, som hadde sønnen Vegard på scenen.

Saken fortsetter under annonsen.

– Dette var veldig bra, samstemte Truls Pedersen i.

Vegard selv syntes det gikk bra, og at han hadde lært noe om Nord-Norges historie på denne måten.

Det syntes Sara og Hermann Bergheim også.

— Vi har sunget og danset, sa de etter forestillingen.

Fikk gave

Så var da heller ikke ordfører Tove Mette Bjørkmo mindre imponert.

– Ei fantastisk forestilling, nå har vi fått en god gjennomgang av den nordnorske historien, sorg og glede er tatt opp. Og ongan veit, det klarte dere å vise fordi dere gjorde dette sammen, sa hun og takket både hovedpersonen bak, musikklærer Mari Bakke, og eleverådsleder Oliver Bang Hanssen, som kunne ta i mot 3000 kroner til skolen fra Sortland kommune.

Trykk for å se kommentarer


FORSIDEN NÅ