To kommuner i Vesterålen ligger godt an til å få NRK på besøk i sommer:

– Et kjempeprosjekt for oss i Vesterålen Turlag

ØKSNES/BØ: Mye tyder på at det blir Øksnes og Bø som får vist seg fram når NRK og Lars Monsen kommer til Vesterålen for å lage turgåing minutt for minutt. – Vi skal vise den typiske kystturen, altså dagsturer og toppturer, rett opp og rett ned, sier leder i Vesterålen Turlag, Trond Løkke, til Bladet Vesterålen.

AV Sverre Idar B. Lakså
Publisert
Oppdatert:

– Dette er ei gigantisk sak for oss, og det største vi noensinne har jobbet med, forteller Trond Løkke i Vesterålen Turlag.

Fra 25. til 29. juli kommer et team på i underkant av 30 personer til Vesterålen for å lage Sommeråpent og Hele Norge på tur. På dagtid blir det ei fem-timers sending med dagsturer til fjells sammen med Lars Monsen, og på kvelden blir det livesending med Sommeråpent i kjent stil, med scene, lokale artister og aktuelle gjester.

– Det er jo fire områder som skal vises, Hardangervidda, Jotunheimen, Indre Troms og Vesterålen. Vesterålen vil vise fram kysten i denne sammenhengen, og ting tyder på at det blir Øksnes og Bø som tv-sendingene blir lagt til, sier Løkke.

Han hadde to personer fra NRK på befaring allerede i september, og da både gikk de i marka i de to kommunene og de studerte kartene for å finne de områdene som egner seg best.

Opplev Vesterålen med Lars Monsen

– Vi diskuterte ei stund å legge turene til Møysalen nasjonalpark, men der blir terrenget for likt innlandsterrenget som vi får se de andre stedene. Det blir helt rett å vise fram et utvalg dagsturer og toppturer, for det er veldig typisk for vesterålingen og kystfolket ellers rundt om i landet; vi går opp på fjellene som ligger like ved havet, sier Løkke.

Klare for å ta imot NRK og Lars Monsen

Gedigen fellestur

Løkke sier dette vil kreve en stor dugnadsinnsats.

– Det er ikke alt som er spikret ennå, men det skal lages live-tv mens vi går, pluss at det skal rigges for tv-sendinger på nye steder hver dag, det vil nok kreve at folk tar i et tak.

Saken fortsetter under annonsen.

Han regner med at Vesterålen Turlag vil stille med kjentfolk, både som turledere, og for å fortelle om de forskjellige stedene som blir besøkt.

– Dette kommer jo også til å skje samtidig som det arrangeres Reginedagan i Bø, og det vil selvfølgelig kreve planlegging og samarbeid, men jeg tror at både NRK og Reginedagan vil komme veldig godt ut av det, sier Løkke.

Løkke er spent på hvordan oppslutninga til fellesturene og kveldssendingene blir.

– NRK kommer til Vesterålen når vi er tre uker ut i produksjonen, og det man så for eksempel under Hurtigruten minutt for minutt, var at interessen tok seg opp etter hvert som båten gikk nordover kysten. Det kan hende vi blir flere hundre med på tur, og det er vel ikke usannsynlig at enkelte kommer til å legge ferien til Vesterålen på grunn av dette. Det er jo også sånn at siden det blir dagsturer, så kan man velge å være med på enkelte turer eller kveldsarrangement, og det er det som er så flott med slike konsept, alle får være med, på ett eller annet tidspunkt.

– Jeg ser for meg at folk kommer til å slå opp telt i området der kveldssendingene blir, så dette blir en folkefest, og vi gleder oss masse. At det ble akkurat Vesterålen som ble valgt ut til å representere kysten, har Løkke flere gode forklaringer på.

– Vesterålen Turlag er et godt kjent lokallag i DNT, og vi har bevist flere ganger at vi kan være en god samarbeidspartner. I tillegg er Vesterålen veldig typisk for kystlandskapet, vi har kort og godt mye bra å by på, sier han. Løkke sier dette vil bli ei helt enorm markedsføring av Vesterålen – og ikke minst Bø og Øksnes.

– Det er ikke endelig avgjort, men Øksnes og Bø har mange flotte turmål, og i tillegg er infrastrukturen og landskapet slik at det er mulig å lage livesendinger, men uansett vil nok NRK finne løsninger på dette. Da hurtigruta var i Trollfjorden opprettet de link inn fjorden fra ei av øyene utenfor, siden Trollfjorden ligger i satellittskygge.

– Det er mye planlegging som gjenstår. Når NRK kommer for å prøvegå turene vet jeg ikke, men uansett hvilke turer det blir, så blir dette kjempebra. I slutten av juli bruker været også å være ganske så bra, så det er bare å glede seg, avslutter Løkke.

Trykk for å se kommentarer


FORSIDEN NÅ