Nyheter

Donerer klassekassen til alpinklubben

SORTLAND: Sortland Alpinklubb får støtte fra flere hold. En avgangsklasse ved ungdomsskolen på Sortland har donert klassekassen til klubben, og Rema 1000 på Selnes ved kjøpmann Per Aage Klo vil gi 100.000 kroner til klubben.

AV Sverre Idar Lakså
Publisert
Oppdatert:

På nettsidene til Sortland Alpinklubb er det tross omstendighetene mye gledelig lesning. Etter at det ene drivhjulet til skiheisen falt av og skadet to ungdommer har flere bedrifter gått sammen for å opprette en spleis for å samle inn penger slik at alpinklubben kan investere i nytt heisutstyr. Den gamle heisen av østerriksk fabrikat er fra 1988, og det har etter hvert blitt verre og verre å få tak i reservedeler.

Klubben kan også meddele at Joacim Pedersen Gullholm er skrevet ut fra sykehuset og han er kommet hjem. Det har også vært arrangert et møtepunkt mellom Gullholm, hans foreldre og de som bidro i hjelpearbeidet og var vitner til ulykka. Formen til Gullholm er ifølge klubben stigende og han har det etter forholdene bra. Den andre gutten som ble skadet er kommet seg tilbake på skolebenken.

– Når man ser på fakta, dimensjoner og vekt forstår man hvilke krefter som må ha vært i sving her. Vi i Sortland Alpinklubb er utrolig glade for at det har gått så bra med de begge, skriver klubben.

Donerte klassekassen

– Sortland Alpinklubb har mottatt en gledelig melding fra en avgangsklasse ved Sortland ungdomsskole sist vår, som ønsket å donere bort restbeløpet fra sin klassekonto, skriver klubben på sine nettsider.

Fredag 9. mars ble 17.741 kroner overført fra klasse 10E ved Sortland ungdomsskole 2017 til Sortland Alpinklubb. Midlene blir øremerket oppgradering av skitrekket.

Saken fortsetter under annonsen.

– Vi sier tusen takk, og er veldig glade for at ungdommene og foreldrekontakter valgte alpinklubben og skitrekket ut som mottaker. Et bidrag som dette betyr utrolig mye, og vil komme mange til gode, skriver klubben.

Stort bidrag fra Rema 1000

Per Aage Klo er kjøpmann på Rema 1000 nord på Selnes og han har de siste årene engasjert seg mer og mer for at alpinbakken skal være et godt og attraktivt aktivitetstilbud for barn, ungdom og voksne i Vesterålen.

– Han er en ildsjel, som sammen med mange andre har et stort antall timer bak seg i anlegget. Han ønsker nå i tillegg å gi et solid bidrag på 100.000 kroner til Sortland Alpinklubb for å vise sin støtte, slik at klubben kan fortsette det gode arbeidet og sørge for at vi kan opprettholde det unike tilbudet vi har til Vesterålens skiglade nedoverkjørere. Vi sier tusen takk til Rema 1000 nord, skriver klubben.

Mars måned er ifølge klubben den måneden der anlegget har de beste forutsetninger for drift og som en følge av dette de største inntektene. Det har enkelte år vært så mye som 700.000 kroner i inntekter.

Bakken er åpen

Til tross for at heisen er ute av drift, er bakken åpen, og klubben oppfordrer folk til å benytte seg av bakken - på eget ansvar. Det jobbes også med å få på plass annen aktivitet, slik at flere kan tilbringe mer tid i bakken også i tiden som kommer.

Trykk for å se kommentarer


FORSIDEN NÅ