Dyster statistikkNyheter

De fleste som drukner er menn over 61 år

Det er flest menn over 61 år som drukner, oktober er den farligste måneden og Møre og Romsdal topper den dystre statistikken som viser at 94 personer druknet i 2017.

AV Pressemelding
Publisert
Oppdatert:

– Vi ser at mange drukningsulykker skyldes ulykker i forbindelse med bruk av båt og kajakk. Det er tragisk, og igjen må vi poengtere hvor viktig det er at folk bruker redningsvest og tar sikkerheten til sjøs på alvor, sier Monica Rimestad, Samfunnsansvarlig i Tryg Forsikring.

Det er i en fersk oversikt fra Redningsselskapet det fremkommer at 94 personer druknet i fjor. Hele 82 av disse var menn, mens kun 12 var kvinner. Det druknet to personer så sent som i desember. De dystre tallene betyr at 87 prosent av de som druknet i Norge i fjor var menn.

Flest i Møre og Romsdal

Møre og Romsdal topper fylkesoversikten, tett fulgt av Telemark og Rogaland.

Saken fortsetter under annonsen.

Fylkesoversikt antall druknede i 2017: Møre og Romsdal 15 Telemark 13 Rogaland 12 Nordland 10 Hordaland 8 Akershus 5 Sør-Trøndelag 5 Sogn og Fjordane 5 Finnmark 3 Vestfold 3 Buskerud 3 Oslo 3 Nord-Trøndelag 2 Vest-Agder 2 Østfold 2 Aust-Agder 1 Oppland 1 Troms 1 Hedmark 0

Små barn blant de omkomne

Sammenlignet med 2016 økte antall druknede i Norge med tre personer. For første gang siden 2012 druknet det barn under åtte år. I fjor druknet det to barn. 32 personer druknet etter ulykker i forbindelse med bruk av båt og kajakk, mens drukning etter fall fra land eller brygge stod for 16 av dødsfallene. 34 av de omkomne er menn i aldersgruppen over 61 år.

Trykk for å se kommentarer


FORSIDEN NÅ