SommerNyheter

Boligutleie kan være skattefri

Korttidsutleie av huset du bor i under 30 dager, og til mindre enn 10.000 kr er det skattefritt, melder Skatt Nord i ei pressemelding.

AV Mareno Leonhardsen
Publisert
Oppdatert:

Leier du ut huset i større omfang, må du betale skatt av det som overstiger de skattefrie 10.000 kr, og Skattedirektoratet viser til emnesider på nett som forklarer sjablonberegning av dette. Likevel får du ikke fradrag for kostnader knyttet til utleien, understreker Skatt Nord.

-Når det gjelder korttidsutleie av fritidseiendom eller boligeiendom som du ikke selv bruker eller bor i, er det ingen endringer i skattereglene. Dette betyr at slik korttidsutleie er skattepliktig på lik linje med tradisjonell langtidsutleie av eiendom, sier underdirektør i Skatt nord, Siv Simonsen Kibsgaard.

Saken fortsetter under annonsen.

Beskattes utleieforholdet etter sjablongregelen vil du i de fleste tilfeller måtte betale 23 prosent skatt på 85 prosent av inntektene. Du vil ikke ha krav på fradrag for kostnader knyttet til utleien, selv om leieinntektene er større enn den skattefrie grensen på 10 000 kroner.

På skatteetaten.no har vi samlet detaljert informasjon om beskatning av korttidsutleie for forskjellige typer bolig-/og fritidseiendommer. Er du usikker på om utleieforholdet regnes som næringsvirksomhet eller ikke, vil vår veileder "Er jeg næringsdrivende?", være til hjelp, sier Kibsgaard.


FORSIDEN NÅ