DrikkevannNyheter

Bø utvider kokepåbudet

Vannstanden er kritisk lav i vannbassengene i Bø nå etter en tørr vinter. Nå er Heggedalsvatnet koblet inn, men dette vannet går urenset ut på Østbygda.

AV Mareno Leonhardsen
Publisert
Oppdatert:

Dette innebærer kokepåbud for alle på Østbygda som nå får rikelig vann fra denne vannkilden – området fra fra Bøstrand via Snarset til Veanova, samt til Fagerhaugveien, Langmoa, Veggemo, Skålbrekka, Rise, Eidet Grimstad, Haugen, Sund, Jennskaret, Møkland, Rygge, Kråkberget, Reinshaugen til Jørland. Gåsland og Klakksjorda, Pollen, Ringstad, Auvåg, Skorpa, Kvernfjorden, Haugsnes, Røsnes og Guvåg, slik beskjeden er endret ved middagstider mandag 16. april. Bø kommune har meldt direkte til de fleste abonnentene det gjelder om kokepåbudet.

– Vi sender ut varsel til dem det gjelder, sier ordfører Sture Pedersen i Bø.

Det var søndag kveld at det gikk ut varsel til abonnentene om kritisk lav vannstand, og med påfølgende beskjed om at vannet ville bli avstengt fra kl 20 for arbeider på nettet. Det kom oppfordring om å tappe nødvendig vann for bruk i denne tida fram til morgenen, da man regnet med å ha trykk på anlegget igjen. 

Saken fortsetter under annonsen.

Vil fikse vann for millioner i Bø

På morgenen hadde de fleste fått vann i huset, men store deler av bygda må altså belage seg på å koke drikkevannet i lang tid framover.

Vil bygge renseanlegg

Trykk for å se kommentarer


FORSIDEN NÅ