RegjeringsforhandlingerNyheter

Bekrefter at Andøya er en del av regjeringsforhandlingene

ANDØY: Høyre, Frp, Venstre og KrF forhandler for tiden om en ny regjeringsplattform. Andøya diskuteres i forhandlingene.

AV Fredrik Sørensen
Publisert
Oppdatert:

Det bekrefter stortingsrepresentant og Frp-topp Christian Tybring-Gjedde.

– Jeg kan bekrefte at bruk og etterbruk av Forsvarets arealer på Andøya er tema i regjeringsforhandlingene, opplyser han til Bladet Vesterålen.

Sparsommelig med informasjon

Regjeringsforhandlingene startet på Hadeland 2. januar, og pågår fortsatt for fullt. Det vil de ventelig gjøre ei stund til. Etter det Bladet Vesterålen kjenner til er det god progresjon – og det kan gå mot at KrF tar plass i regjeringa i løpet av den neste uka.

Hva gjelder Andøya, er Tybring-Gjedde ikke uventet sparsommelig med detaljer, utover å bekrefte at det dreier seg om framtidig bruk og etterbruk av flystasjons-arealene.

At Frp-politikeren er sparsommelig med informasjon bør ikke overraske noen, ettersom regjeringsforhandlingene fortsatt pågår.

Saken fortsetter under annonsen.

Rønneberg tok kontakt

Bladet Vesterålen er kjent med at Halvar Rønneberg i Andøy Frp over tid har vært i kontakt med Tybring-Gjedde vedrørende arealene ved Andøya flystasjon.

I et brev til Tybring-Gjedde, sendt onsdag, skrev Rønneberg at Andøy Frp fortsatt er uenig i vedtaket om å legge ned Andøya flystasjon, og at lokallaget mener vedtaket er fattet på feil grunnlag.

Rønneberg erkjenner i brevet at hans oppgave som lokalpolitiker også er å bidra til utvikling av Andøy-samfunnet – og ber om hjelp fra moderpartiet hva gjelder frigjøring av de nevnte arealene til ny virksomhet, i tråd med stortingsvedtaket fra 2016.

Tybring-Gjedde roser Rønneberg overfor Bladet Vesterålen.

– Halvar Rønneberg er en ildsjel for sitt lokalsamfunn som lokalsamfunnet og FrP bør ta godt vare på. Henvendelsen hans er betimelig, slår Tybring-Gjedde fast.


FORSIDEN NÅ