IllustrasjonsfotoNyheter

Begge de savna russerne funnet omkommet

Begge de to russiske turistfiskerne som har vært savnet vest av Senja er funnet i havet.

AV Idar Ovesen
Publisert
Oppdatert:

– En andre person er funnet. Redningsaksjonen er nå avsluttet, melder HRS Nord-Norge klokka 23.20 tirsdag.

NRK melder på radio at begge er omkommet. De to er begge i femti-årene.

Klokka 22.43 meldte HRS Nord-Norge at én person var funnet i vannet vest av Senja, og at vedkommende flys inn til Universitetssykehuset Nord-Norge.

To russere ble tidligere tirsdag meldt savnet i fiske fra åpen båt utenfor Torsken, vest av Senja. Klokka 22.00  meldte HRS Nord-Norge at en kantret båt var lokalisert i leteområdet.

Aftenposten skriver at det er to russiske turistfiskere som er savnet.

– De dro ut fra Torsken i en åpen 19-fots båt i 10-tiden, og siste livstegn var ved 14-tiden. De ble meldt savnet av utleier rett etter klokken 19, sier assisterende redningsleder Lars Nedrevåg ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB.

– Det er et stort leteområde. Fiskerne hadde en 40-hesters påhengsmotor og kan ha kommet seg et godt stykke ut. De har vært i Torsken flere ganger og er godt kjent, sier Nedrevåg.

Saken fortsetter under annonsen.

Været i området har vært skiftende med en del vind i løpet av dagen, skriver Aftenposten.

SISTE: HRS Nord-Norge melder tirsdag klokka 21.20 at alle tilgjengelige ressurser leter etter de to savnede russiske fritidsfiskerne vest av Senja.

Klokka 21.45 meldes det at to helikoptre er i gang med søk av større område. Og klokka 22.00 kom meldinga om at en kantret båt er observert i leteområdet.

Strandsøk

Klokka 22.30 melder HRS Nord-Norge at to redningsskøyter har startet strandsøk i området der den kantrede båten ble funnet.

Redningsselskapet melder litt senere at  tre redningsskøyter er på vei ut for å bistå i søket etter de to fisketuristene fra Russland som er savnet vest av Senja.

Konsentrert søk

Klokka 23.00 melder en at redningsskøytene Dagfin Paust RS Gideon og RS Simrad Færder deltar  i søk etter en siste person som fortsatt er savnet. Søket er nå mer konsentrert inn mot land. HRS leder operasjonen.

Trykk for å se kommentarer


FORSIDEN NÅ