Aktiv helg for unge korpsmusikanter

HADSEL: Stokmarknes skolekorps og Sortland Juniorkorps hadde en artig øvingshelg ilag.

AV Solgunn Jensen
Publisert

– Det er artig å treffes og øve i lag! sier Sigrid og Emilie fra Stokmarknes, og Øyvind og Maja fra Sortland. - Dessuten skal vi gjøre enda mer enn å øve denne helga her!

Gull Gullberg Pettersen forteller mer om alt de skal gjøre. Hun er en av ildsjelene bak skolekorpset på Stokmarknes.

– Ja alle disse 45 du nå har hørt skal få komme og prøve ut den nye klatrehallen og flerbrukshallen, pluss at de skal ha det sosialt og spise taco-kvelds ilag.

Saken fortsetter under annonsen.

Det kan jo ikke bare være beinhard trening, selv om de er flinke og motiverte.

Korpskavalkade

– Fredag før påske skal vi ha en felles korpskavalkade her i aulaen på videregående, der disse to gruppene er med, og vi har invitert Melbu og Alsvåg skolekorps i lag med oss. Det skal bli koselig!

«Lyden langs leia» kommer til høsten

– Dessuten så har vi jo en stor plan til høsten! sier hun entusiastisk; – Det er Norges Musikk-korpsforbund sitt 100 års-jubileum i år. Derfor har vi et prosjekt som heter «Lyden lags leia», der vi juniorkorpsene skal reise med hurtigruta og spille, fra Harstad gjennom Vesterålen, til og med Stamsund. Vi skal blant annet spille Skjalg Bjørstad sin «Ode til Lyden langs Leia»! Det gleder vi oss veldig til!

Nye uniformer

Dessuten må vi få si at vi er veldig glade for å ha fått tilskudd til nye korpsuniformer i Stokmarknes Skolekors! Det var kvinnenettverket «Kvinner på tvers» som ga oss nesten 11 000 nå da de la ned. Utrolig flott!

Trykk for å se kommentarer


FORSIDEN NÅ