Nyheter
SYNSPUNKT

8. mars-markeringen på Sortland

Tusen takk til alle som gjorde 8. mars-markeringen på Sortland i 2018 mulig, skriver Audny Evensen i dette innlegget.

AV LESERNES MENINGER
Publisert
Oppdatert:

Jeg husker da vi på 70-tallet gikk i tog på kvinnedagen 8. mars og hadde samling på Pizzaloftet. Der sang vi blant annet Ellinors vise som begynte slik: «Æ drømme om ei ainna tid....».

Kvinnedagen 8. mars markeres heldigvis fortsatt på Sortland, men i en annen form enn før.

I år startet dagen kl. 14.00, ikke med tog, men med en vandring fra torget til Kulturfabrikken. Langs ruta hadde noen engasjerte kvinner satt opp innstallasjoner med tekster. Tekstene var skrevet av kvinner, og det var satt opp rekvisitter og gjenstander som forsterket teksten. Det gjorde et sterkt inntrykk å lese om kvinnen som ble enke og aleneforsørger for fem barn, det minste på bare ett år. Dette var før loven om enke- og morstrygd kom, så det handlet om å streve nærmest døgnet rundt for å klare seg.

På ettermiddagen arrangerte Kammerpikene samling i aulaen i Sortland vgs. Tema for dagen: Kvinner, kaker og kjærlighet. Her kunne vi i fellesskap høre vakker sang og musikk, og nyte et hav av gode kaker og annet godt. Apellen for dagen ble holdt av Christian Torseth som tok oss med på en reise gjennom sine formødres historie. Sterkt og rørende.

Saken fortsetter under annonsen.

I pausen var det åresalg, og jammen ble det ikke en gevinst å ta med heim.

Så igjen, tusen takk!

Audny Evensen

Trykk for å se kommentarer


FORSIDEN NÅ