Høyvika i Andøy.Nyheter

1.200 turgåere på Telltur

I underkant av 24.000 turer ble registrert og over 1.200 turgåere deltok i år på det som er fjerde året TellTur ble gjennomført.

AV
Publisert
Oppdatert:

Det utgjør godt over 100.000 kilometer i vandring. For Vesterålen er dette omtrent det samme som ble registrert i TellTur-sesongen 2017, men til gjengjeld var sesongen da to måneder lengre, skriver Vesterålen friluftsråd i en pressemelding.

Mange premier

Et årlig og fast innslag er at vi legger ut «impulspremier» i turklassene. Flere ganger i løpet av sommeren har vi lagt ut gavekort på 500 kroner på tilfeldige turmål.

Disse fant impulspremiene i år: Hanne Guro Buschmann, Laila Nisja, Ove Johansen, Anne Greta Olsen, Tine Beate Tendeland, Krister Karlsen og Lill-Grete Solum.

Vi ønsker å motivere til økt aktivitet og at det skal lønne seg. I den forbindelse har vi innført flere aktivitetsklasser hvor deltakeren kan kjøpe unike t-skjorter, jakker, kopper og vinne gavekort etter visse kriterier.

Julian vant i barneklassen

230 barn til og med 13 år hadde meldt seg på TellTur Barn. Julian Knudsen ble den mest aktive deltakeren også i år, og det er andre året på rad.

I tillegg trakk vi ut et gavekort på 1.000 kroner blant alle som hadde vært på sju eller flere ulike turmål gjennom sesongen. 80 barn hadde klart dette kriteriet og var med i trekningen. Oskar2013 (nickname) vant gavekortet.

Alle deltakere som gikk inn 400 poeng (30-40 turer) eller mer kunne sikre seg en rød t-skjorte. Dette oppnådde 137 deltakere.

Alle deltakere som gikk 30 eller flere ulike turmål kunne sikre seg en svart TellTur Elite t-skjorte, noe 67 deltakere oppnådde.

For å sikre seg årets TellTur jakke måtte man fullføre en av tre kriterier: 600 turpoeng, 60 turer eller 30 unike turer. Cirka 10 prosent av deltakerne klarte dette målet.

Saken fortsetter under annonsen.

I dameklassen oppnådde Tanja Larssen 2.780 poeng, og dermed flest poeng. I herreklassen hadde Oddvar Pedersen flest med 3.490 poeng.

Fikk vandrepremie

Fire deltakere gikk i år samtlige 156 TellTurer. Det var Tanja Larssen, Randi Hanssen, Hans Olav Søberg ( andre året på rad) og KvirriWith (nickname).

For å vinne vandrepremien og et gavekort på 5.000 kroner måtte deltakerne registrere minst 15 turer, på 10 ulike turmål i 3 kommuner.

Lene-Mari Nilsen ble den heldige vinneren av årets vandrepremie.

I år var andre året det ble tilrettelagt for at bedrifter kunne stille egne lag. Hele 28 lag og 121 deltakere var med i aktiv klasse og mosjonsklasse.

BøPuls fra Bø gikk av med seieren andre året på rad i aktiv klasse. I tillegg ble det trukket ut et gavekort på 10.000 kroner i mosjonsklassen på de lagene som gikk inn mer enn 200 poeng i gjennomsnitt. Seks lag oppnådde dette kriteriet og Myre bedriftsbarnehage vant trekningen.

Vinnere av bedriftskonkurransen aktive lag ble 1. Bøpuls fra Bø, 2. Biomar fra Øksnes og 3. Nordlandssykehuset fra Hadsel.

Hovedåpningen og brosjyreslipp var 29.mai. Da TellTur stoppet 2. november var det registrert over 1.000 flotte turbilder. Etter en nøye gjennomgang ble seks svært flotte bilder vinnere. Av disse seks ble det valgt en vinner som fikk smykke seg med tittelen «Årets TellTurbilde 2018».

De som vant bilde var Linn-Ellinor Olsen for bilde av Andøy og Lødingen, Lena Darèn av Bø, Kenn Løkkegaard av Hadsel, Janne Steffensen av Øksnes og Nina Haugerud av Sortland.

Trykk for å se kommentarer


FORSIDEN NÅ