Leserinnlegg

Synspunkt | Mangel på verdighet i utfasing av Hadsel sykehjem, Ekren

Fire dagers varsel fikk vi på et møte som er den første direkte kommunikasjonen i saken mellom pårørende og administrasjonen i Hadsel kommune, skriver artikkelforfatterne.

AV Lesernes Mening
Publisert
Oppdatert:

Hadsel sykehjem på Ekren er vedtatt nedlagt. Det som opprører oss pårørende er det faktum at 17 mennesker skal miste sine hjem før nytt bosted står klart. Disse 17 beboerne skal flyttes til Stokmarknes sykehjem som per i dag har fire ledige plasser.

Vår demenssyke mor på 96 år har et trygt hjem på Ekren. Nå opplever vi at framtiden for vår mor er svært usikker. At vi blir behandlet med arroganse er en kraftig underdrivelse.

Vi pårørende fikk torsdag kveld 7. desember en sms undertegnet helse-og sosialsjefen med innkallelse til informasjonsmøte på Hadsel sykehjem tirsdag 11. desember. Fire dagers varsel fikk vi på et møte som er den første direkte kommunikasjonen i saken mellom pårørende og administrasjonen i Hadsel kommune!

Er det bevisst strategi slik at vi ikke skal ha anledning til å delta og stille kritiske spørsmål? Vi vet jo nå at det er løftebrudd som skal presenteres og vi er ikke beredt til å bare godta dette sviket mot våre kjære.

Saken fortsetter under annonsen.

Vi er to søstre som bor henholdsvis i Fredrikstad og Tromsø og har selvfølgelig ikke anledning til å komme på så kort varsel.

Vi håper mange pårørende deltar på møtet og sier klart i fra at vi ikke aksepterer at eldre i kommunen blir reduserte til brikker i en politisk og økonomisk kabal

Maktesløsheten vi opplever har ført til at vi i vår familie har sendt saken videre til Fylkesmannens kontor.

Lisbeth og Else Marie Hagerup

Trykk for å se kommentarer