Teater9Leserinnlegg
SYNSPUNKT

Heksejakt

Vi kan bruke «mute»-knappen mer flittig.

AV Leiv Tormod Hansen
Publisert

En professor i psykologi i Oslo har nylig tatt bladet fra munnen,og kalt denne daglige media-føljetongen om Trond Giske for en heksejakt. Jeg er fullstendig enig.

La det være helt klart: Det er vel ingen som vil forsvare at maktpersoner bruker sin posisjon til å trakassere og krenke andre hva enten det gjelder vanlige sosiale forhold, eller av erotisk natur.

Men at dette skal være hovedoppslaget i media dag etter dag,har jeg ingen forståelse for. Det meste av det som fremføres har intet å gjøre i «de tusen hjem» – slik som Aps partisekretær nylig sa i et intervju i Dagsrevyen: Alle sakene skal behandles seriøst i partiledelsen, men har ikke noe i media å gjøre. – Og merk: ingen av sakene er av en slik alvorlig karakter at de er anmeldt. Det dreier seg etter min mening om dårlig, lettvint journalistikk.

Saken fortsetter under annonsen.

Nå skal jeg ikke være bare negativ, men også komme med et positiv innspill. Jeg ser jo stort sett bare på NRK, og når jeg ser det gjentatte hovedoppslag på Dagsrevyen, er jeg veldig glad for at det på min fjernkontroll er en knapp hvor det står «mute». Så kan man slå på igjen lyden når det kommer andre, forhåpentlig mer interessante innslag.

Jeg tror vi alle kan bruke mute-knappen mer flittig.

Trykk for å se kommentarer