img2271990.jpgLeder
BLADET VESTERÅLEN MENER

En hyllest til revyriket

Vesterålen er blitt et revyrike, der lokale tekstforfattere, skuespillere og musikere koster på seg et skeivt blikk både på bygda og lokalsamfunnet.

AV Bladet Vesterålen
Publisert
Oppdatert:

I kveld er det première på Neshallrevyen, som har god tradisjon for å trekke fulle hus til forestillingene sine. Forestillingen kommer ei uke etter suksesser med Kleivarevyen og Sandnesrevyen.

Snart er det duket for Andøyguttrevyen i Risøyhamn og russerevy på Stokmarknes og på Sortland. Samtidig er det et par måneder siden bølgene la seg etter nyttårsrevyen i Alsvåg og Fyr Laus på Andenes i romjula.

Vesterålen er blitt et revyrike, der lokale tekstforfattere, skuespillere og musikere koster på seg et skeivt blikk både på bygda og lokalsamfunnet, kanskje også naboen, og iblant enda lenger ut. Det er en måte å se sin egen plass i verden, helt opp til begivenhetene på den storpolitiske scenen. Innholdet kan veksle fra ram satire til lokalpatriotisme, buskis-humor og det rene sprøyt – eller flotte musikalske innslag.

Når virkeligheten blir trykkende, kan gapskratten være en sunn måte å avreagere på

Når virkeligheten blir trykkende, kan gapskratten være en sunn måte å avreagere på, enten det er politisk maktesløshet, kamp for lokalsamfunnet, eller den store verdens galskap som trenger en sikkerhetsventil. Det er alltid et sunnhetstegn at noen kan peke nese til makta eller peke på keiserens manglende klær, slik mange av de beste revynumrene gjør. Og det kan være mer forløsende å le av elendigheta enn å slippe sinnet løs.

Saken fortsetter under annonsen.

Bak hver revy står stor entusiasme, mange timers frivillig kreativt arbeid fra ideer og tekster til kostymer, sminke, lys, lyd og rekvisitter, øving på replikker, sang og instrument. Resultatet er mange gode opplevelser både for aktører og publikum, selv om kvalitet og nivå kan variere fra det ene nummeret til det neste. Det er også utgangspunktet, for revyene er de glade amatørers boltreplass, i positiv forstand. Og belønningen for aktørene selv består stort sett av gleden ved å skape, fellesskapet rundt et felles prosjekt og ikke minst anerkjennelsen fra publikum.

Hver lokale forestilling styrker lokal identitet, forsamlingshus og fellesskap, og er en måte å sette stedet sitt på kartet. Det klarer man godt her i Vesterålen.

Revygruppene fortjener applausen de får for innsatsen de legger ned.

Break a leg!

Trykk for å se kommentarer