Musikk-minnerKvæfjord

Tar fram 1950-årene i kabaret

KVÆFJORD: Om kort tid samles musikere, dansere og sangere i en storsatsing med stemning fra 1950 og 60-tallet.

AV Hilde Jørgensen
Publisert

Torgeir Jensen i Kvæfjord har tatt initiativ til «Kabaret 1954», som skal arrangeres om vel ei ukes tid.

– Jeg er fascinert og har stor forkjærlighet til musikken i rockens barndom. Og så vil jeg vise hva bygda har å by på av amatører som synger, danser og er musikere, forteller Jensen.

Helt tro mot konseptet Kvæfjord har han likevel ikke vært, da han har måttet hente folk fra Harstad som har tilknytning til Kvæfjord.

– Brorparten som opptrer er fra Kvæfjord, sier Jensen.

James Dean og rock

De satses på tidsriktige kostymer og sminke.

– Mange husker nok kulturen rundt rockeplatene, det blir James Dean-stil og kjoler fra 1950-tallet. Det blir også musikk som var populær utover 1960-tallet. Kabareten vil ta oss tilbake til den store musikalske tida.

Saken fortsetter under annonsen.

– Vi vil by på det visuelle, man skal føle at det er en kaféstemning fra 1950-tallet på scenen. Og musikken spilles av handplukka folk, de skal spille rock og rockebilly og helt rolige ballader. Tilsammen 16 låter, som alle var megahiter. I rockelåtene er det fart, lys og dans, stemningen varierer mot de rolige låtene, sier han.

Musikk til å bli løftet av

Kabareten er som Jensen sier, basert på lokale krefter i dugnad men også på lavbudsjett.

– Folk skal gå og høre på fordi man blir løftet av dette. Jeg får gåsehud på øvingene fordi jeg synes folk er flinke, i tillegg til den sterke tilknytningen dette er til en forgangen tid.

Kabareten heter Kabaret 1954, ikke fordi det er årstallet da Jensen ble født, sier han.

– Det var i april det året at plata Rock around the clock med Bill Haley & His Comets kom ut, mange tenker at det er rockens begynnelse.

Forstillingen er for alle, med en 30-talls aktører på scenen fra 15 til over 90 år, der alle bidrar med noe.

– Jeg er ydmyk overfor dem som stiller opp, og vi er blitt en sammensveiset gjeng etterhvert, sier Jensen, som ønsker velkommen til storsatsingen av en kabaret som gir minner fra rockens barndom.

Trykk for å se kommentarer