AnkerkvinneKultur og fritid
Monsen med Norge på tur

– Vi er klare for Monsen-folkefest

BØ: – Alt er klappet og klart for stor folkefest med Lars Monsen i Bø-fjellene, sier Berit Hansen i Vesterålen turlag.

AV Mareno Leonhardsen
Publisert
Oppdatert:

Sist torsdag gikk startskuddet for årets store TV- og turopplevelse, der Lars Monsen går minutt-for-minutt i Vesterålen og Indre Troms, etter først å ha trasket over Hardangervidda og Jotunheimen.

– Jeg tror det blir folkefest. Alle kan bli med, hele veien eller på deler av turen, etter hva man sjøl har lyst til, sier Berit Hansen:

– Man må ikke nødvendigvis følge med over fjellet. Vil man spasere med et stykke fra et startpunkt, er også dét greit. Man kan også ta seg til leirplassene, der det vil være aktiviteter og foregå mye. Vi har et veldig fint opplegg på Guvåghytta, sier Hansen.

Innslag

– Det er ganske mange timer som skal fylles utover kvelden, og som vi ser fra sendingene som allerede er i gang på NRK, vil det bli innslag fra leirområdene på Sommeråpent-sendingene fra Friluftsgalleriet på Vinje på kveldene, forteller Berit Hansen.

Mot månedsskiftet

Til Bø kommer Monsen neste fredag, og turene i Bø-fjellene går de påfølgende dagene mot månedsskiftet, først Haugsnesdalen til Guvåghytta om Breitinden. Seinere bærer det fra Fjærvoll til Lynghaugtinden hvor det blir overnatting, og neste dag ned forbi Losjehytta til Vinje.

Saken fortsetter under annonsen.

Turen har start ved Fjærvoll skole, der det er plass til en del biler, og man kommer ned til fots ved Bøhallen, hvor det også er parkeringsplass.

Klare for å ta imot NRK og Lars Monsen

Forberedt

– Vi er godt forberedt, men ser for oss at transport og parkering kan bli den største flaskehalsen. Spesielt kan det bli trangt i forbindelse med hovedarrangementet på Guvåg. Vi oppfordrer alle til å reise kollektivt, og benytte de skyttelbussene vi har satt opp. Vi anbefaler både de som kommer utenbygds fra og bøfjerdingene om å samkjøre, og parkere ved ungdomsskolen på Asterset, hvor bussene stadig kommer innom.

På Vinje blir det stengt for trafikk både til Sikan og Vinjesjøen i perioder, i forbindelse med arrangmentene.

– Idéen var i starten å få folk ut av godstolen og ut på tur, i forbindelse med 150-årsjubileet til DNT. Derfor håper vi at mange blir med. Jeg tror det blir noen flotte dager, sier Berit Hansen.

Trykk for å se kommentarer