Kultur og fritid

Sanger om livet og kjærligheten

SORTLAND: På dagskift fredag 16. mars får vi høre tidligmusikkgruppen Sortland Early Music Group, som har med seg 400 år gamle sanger fra den engelske renessansen.

AV (Pressemelding)
Publisert
Oppdatert:

Her er det snakk om inderlige sanger som omhandler alle sider ved livet, musikkstykker som var populære allerede på Shakespeares tid.

Sortland Early Music Group skal ta oss med noen hundre år tilbake, til dronning Elisabeths 1. tid, og vi får møte komponister som Dowland, Campion og Pilkington, som var del av en periode som må kunne betegnes som en gullalder i den engelske musikkhistorien. På 1600-tallet hadde den verdslige musikken høy status og nådde ofte et bemerkelsesverdig høyt kunstnerisk nivå, enten det gjaldt musikk skapt for fest og dans, høytid eller sorg.

Saken fortsetter under annonsen.

Komponistene vi får høre er kjent for sine dyptfølte, ofte melankolske sanger og komposisjoner om den lunefulle kjærligheten og om livets lyse og skyggefulle sider. Visst var det «hjerte og smerte» den gang som nå, og slik har nok denne musikken noe av evigheten over seg, - og kan hende er nettopp disse evige, menneskelige problemstillingene noe av hemmeligheten bak den udødelige populariteten til denne musikken?

Trykk for å se kommentarer