Kultur og fritid

Norske stjerner og Bø gospelkor hyller Elvis i lag

I mars skal Bø gospelkor, Stephen Ackles, Vidar Busk og Paal Flaata hylle Elvis sammen i Sortland kirke.

AV Tor Johannes Jensen
Publisert
Oppdatert:

Det skjer i Sortland kirke som ledd i en turné der de tre musikerne reiser landet rundt med legendens gospelmusikk.

Mer enn 40 år etter at Elvis Presley døde bare 42 år gammel, er interessen for artisten og mannen for Elvis Presley stadig stor. Han er fortsatt den artisten som har solgt flest plater i verden, og etterlot seg en musikalsk arv som består av mye mer enn rock’n’roll.

BoeGospelkor

Allerede fire år etter gjennombruddet kom Elvis med sitt første gospel-album. De ble fulgt av flere plateinnspillinger der han tolket velkjente sanger og noen helt nye komposisjoner som senere er blitt allemannseie. Og det var nettopp for gospel-album han mottok sine eneste tre Grammy-priser.

I januar 2015 hadde tre av Norges mest populære musikere – Paal Flaata, Stephen Ackles og Vidar Busk – premiere på «En storslått hyllest til Elvis». Her hyllet de «The King» i anledning 80-års dagen for hans fødsel. Sammen med et ensemble på ti musikere og korister innledet de en turné som skulle gi 12 til 15 konserter over tre måneders periode. Mottagelsen ble så formidabel at de så langt har gjort mer enn 110 konserter.

Saken fortsetter under annonsen.

Nå er de tre samlet igjen for å gjøre en landsdekkende turné med over 80 konserter, forteller de i ei pressemelding.

Denne gangen vil de gjenskape den musikken som betydde mest for Elvis Presley selv – gospel-innspillingene som ga ham inspirasjon til å fortsette karrieren som artist og filmstjerne.

Turneen starter i januar, og på seinvinteren er de klare for Vesterålen. Her vil de altså ha med seg Bø gospelkor på flere av sangene.

Trykk for å se kommentarer