Pubkvelden omtalt av ambassaden

SORTLAND: Konserten som Holand Blandakor og TooRaLoo holdt i anledning St. Patricks day er omtalt i den irske ambassadens nyhetsbrev som et eksempel på ei flott feiring av irenes nasjonaldag.

AV Sverre Idar Lakså
Publisert

I ekte irsk stil ble St. Patricks day feiret på Kleiva bygdehus fredag 9. mars, ei uke før selve dagen, som er den 17. mars. Bladet Vesterålen omtalte pubkvelden, som i tillegg til musikk fra Holand Blandakor og TooRaLoo inneholdt den tradisjonsrike retten irish stew, spekemat og et bredt utvalg av irsk øl. Omtalen ble fanget opp av den irske ambassaden i Oslo, og Bladet Vesterålen fikk forespørsel om ambassaden kunne bruke tekst og bilder i sitt nyhetsbrev for sommeren. Nå er nyhetsbrevet sendt ut og i selskap med omtalen av feiringa i Oslo og Bergen er altså feiringa på Kleiva omtalt i nyhetsbrevet, signert Irlands ambassadør til Norge, Karl Gardner.

Irsk kultur på bord og scene

Saken fortsetter under annonsen.

– Vi håper lokalmiljøet fortsetter å feire St. Patricks day i mange år framover, avsluttes omtalen av pubkvelden.

– Dette nyhetsbrevet sendes ut til alle som abonnerer på det. Det er blant annet mange irer i Norge og andre som har kontakt med ambassaden som leser det jevnlig, sier Margrete Alva, sekretær for ambassadør Karl Gardner.