Hadsel

Nordlaks evakuerer fisk

HADSEL: Nordlaks iverksatte evakuering av fisk fra Kalvhodet torsdag. Der har konsentrasjonen av alger har økt.

AV Hilde Jørgensen
Publisert
Oppdatert:

Nordlaks iverksatte evakuering av fisk fra Kalvhodet cirka klokken 13 torsdag. Det står omtrent 350.000 fisk i tre kilos-klassen på lokaliteten som flyttes til Bergvikodden i Hadsel. Hver tur er anslått å ta nærmere 18 timer, og det kreves sannsynligvis seks laster for å tømme lokaliteten.

– Det kommer inn resultater fra Kystvakta og Sintef sin kartlegging av Ofoten og Vestfjorden som viser høyere konsentrasjon av alger i området sør av Offersøya og ved lokaliteten Kalvhodet enn ved forrige måling 21. mai, opplyser Nordlaks.

Saken fortsetter under annonsen.

De sier videre at det er ingen endringer i negativ retning på noen av deres lokaliteter. Vannet ser ut til å klarne opp på lokaliteten Ytre Stræte i Troms. De kortsiktige prognosene av strømretninger og utbredelsen av alger i området tilsier at Kalvehodet er utsatt, men det er stor usikkerhet på grunn av komplekse strømforhold i området og usikkerhet rundt påvirkning fra vind som har tatt seg noe opp fra i går.

– Vi gjør løpende vurderinger av fiskevelferden under flytteoperasjonen, og vil avbryte dersom transporten vurderes som farlig for fisken, uttrykker selskapet.

– Mannskapene i Nordlaks har gått inn i den andre uken av en situasjon som allerede har krevd en enorm innsats og mer arbeid enn normalt. Fokuset vårt må være å ivareta HMS, sikre s og gjennomføre på en effektiv måte, opplyser selskapet.

Trykk for å se kommentarer