Innviet Sjøtun i båthavna

HADSEL: Sist fredag innviet Melbu Båtforening sitt splitter nye servicebygg i båthavna på Melbu. Servicebygget Sjøtun inneholder forsamlingslokale, kjøkken og kontor i andre etasje. Første etasje jobbes det fortsatt med. Her vil det bli verksted for båtfolket, samt sanitæranlegg for bobilfolket.

AV Bjørn Eide
Publisert
Oppdatert:

Utallige dugnadsinnsats er lagt ned av medlemmene det siste året. Totalt er det utført rundt 3000 dugnadstimer fordelt på nybygget og øvrig vedlikehold av anlegget.

Dugnadsgjengen har ikke tenkt å hvile i inneværende år. Ny tilførselsvei til servicebygget samt flere bobilplasser er bare noe av det dugnadsgjenger snart tar fatt på. Leder i Melbu Båtforening, Arne Martin Andersen, er stolt over medlemmenes innsats.

Egen storstue

Rundt 50 av medlemmene møtte til det første medlemsmøtet og innvielse av egen storstue. Andersen orienterte om hva som var gjort i året som gikk, samt om det arbeidet som er planlagt for inneværende år. Etter møtet fikk medlemmene servert et bedre måltid av foreningens egen kokk, Ivan Ellingsen.

 

Tanken bak servicebygget Sjøtun er at medlemmene skal ha et samlingspunkt. Andre etasje egner seg godt som selskapslokale og har i underkant av 50 sitteplasser. Dette kan leies også av medlemmene til private arrangementer. Selskapslokalet har flott utsikt over båthavna og fjorden.

I løpet av våren skal det monteres rekkverk i glass på verandaen, og dette vil gjøre Sjøtun til et attraktivt samlingspunkt uansett vær.

Populær bobilcamping

Saken fortsetter under annonsen.

Ved veis ende i båthavna ble det for tre år siden etablert en bobilcamping, og den har vært svært så populær.

– Vi har bobiler her året rundt. I dag har vi 20 strømplasser, men vi har sett at dette tidvis er for lite, sier Andersen. Det vil i løpet av året bli etablert ytterligere 10-15 strømplasser i området rundt servicehuset. Der vil også bli dusj og toalettfasiliteter, samt tømmemuligheter for spillvann og bobiltoaletter, sier han.

Aktiv slipp

Båtforeningen har også stor aktivitet på slippen. En fast slippgjeng tar hånd om alt av opptak og utsett av båter, og de har aktivitet året rundt.

 

Frem til nå er det stort sett foreningens egne medlemmer som har hatt sine båter oppe for vedlikehold, men nå som Stokmarknes har mistet sin slippmulighet, regner slippgjengen med at de får pågang fra nordsiden av øya.

– Vi har ledig kapasitet og er foreberedt på ytterligere økt aktivitet, avslutter Andersen.