Nå kommer deHadsel

I dag får du russen på døra

Torsdag går russen på nesten alle dørene i Hadsel for å samle inn penger til aksjonen Krafttak mot Kreft.

AV Tor Johannes Jensen
Publisert
Oppdatert:

Hadsel-russens aksjonssjef Ingrid Kristiansen styrer nesten 80 bøssebærere til de fleste delene av kommunen torsdag ettermiddag og kveld:

– Vi får ikke til å gå med bøsser på Innlandet, men ellers skal vi prøve å rekke hele Hadsel, lover hun. Dessuten går det altså an å gi penger digitalt, både gjennom Vipps og andre metoder.

Hun har klart å samle langt flere bøssebærere enn antall russ:

– Vi er jo ikke mer enn 60 russ, men vi har fått med andre elever fra videregående og ungdomsskolen til å gå i lag med oss. Det er vi veldig glad for, sier aksjonssjefen til Bladet Vesterålen.

Hun forteller at Hadselrussen fikk inn over 170.000 kroner i bøssene og gjennom digitale innsamlingsmetoder i fjor.

Saken fortsetter under annonsen.

Det er mye å leve opp til, ler hun.

– I fjor var de 65 bøssebærere, og vi er altså flere. Sånn sett ligger vi godt an. Men vi skulle gjerne ønske oss mer medvind på den digitale innsamlinga. Det viser seg at vi får inn mye mer kontanter enn digitalt og via Vipps. Så lenge folk veit at vi kommer, er det bra. Men det er jo bra at de veit at de kan gi digitalt også.

Aksjonen Krafttak mot Kreft er russens samarbeid med Kreftforeningen. I år går pengene særskilt til forskning på kreftformer som har høy dødelighet i dag, for at flere skal overleve blant annet lunge-, galleblære-, lever- og spiserørskreft og bukspyttkjertelkreft. Dessuten skal en del av pengene brukes til gode omsorgstilbud for pasienter og pårørende.

Vippsnummeret til Krafttak mot kreft er 471044.

Trykk for å se kommentarer