Legger ned byggfag på Sortland, beholder Melbu

– Gode forhold her på Melbu

HADSEL: – Godt miljø og topp fasiliteter! Filip Seijboldt fra Sortland og Ole Anton Edvardsen fra Melbu trives som byggfagelever på Melbu.

AV Idar Ovesen
Publisert
Oppdatert:

– Jeg trives veldig godt, forteller Filip Seijboldt, som startet andreåret på Melbu, etter å ha gått første året byggfag på Sortland. Men så ble det ei «felles» linje på Melbu, grunnet få søkere, og Filip og flere andre som gikk på Sortland går nå videre på Melbu. Når dette skoleåret er slutt, venter to års lærlingetid.

– Det var egentlig fint å komme hit hvor det er et yrkesfaglig miljø, synes Filip, som tar bussen fra og til Sortland hver dag.

Medelev Ole Anton Edvardsen (25) kommer fra Melbu. Han har prøvd ulike studieretninger, før han nå har funnet «sitt» fag på byggteknikk.

– Det er dette jeg trives med, sier Ole.

Lærlingeplass

De 14 elevene er også ute i praksis, og Filip har allerede sikret seg lærlingeplass, hos Nordteam på Sortland. Ole er litt usikker på om han skal velge tømrer eller betong videre.

– Elevene er ettertraktet for bedriftene, skyter lærer Ted Vidar Bjørk inn. Han synes selvsagt at han har veldig flinke og lærevillige elever. Filip og Ole synes på si side at 14 elever er ganske så passe i ei gruppe.

– Det blir tettere, og du blir bedre kjent, sier Filip.

Miniatyrmodell

Klassen har for øvrig startet UB-bedriften Takogbygg, og er godt i gang med å bygge ei ti ganger seks meter hygge som skal opp på Flatset. Filip er administrerende direktør og Ole daglig leder i UB Takogbygg. Ved siden av å bygge den ordentlige hytta, holder elevene også på med en miniatyrmodell, i forholdet 1:10.

Saken fortsetter under annonsen.

Den vil UB Takogbygg ta med til yrkesmessa i Bodø i mars.

– Elevene lærer veldig mye også bare med å bygge i miniatyr. Her må det måles rett, påpeker lærer Bjørk.

Debatten

Både Filip og Ole Anton har selvsagt fått med seg debatten som har pågått i høst om å legge ned/ikke legge ned byggfag på Sortland eller Melbu. Ideelt vil begge at linjene skal opprettholdes begge stedene.

– Men vi ser at det blir vanskelig når det er få søkere. Da blir en kanskje nødt til å velge, sier guttene. Men én ting er de enige om:

– Det hadde vært for galt å legge ned her på Melbu. Dette er første året vi har tatt de nye fascilitetene i bruk, der vi også har en ny byggehall.

Og som Filip sier:

– Det er jo greit å stå inne og bygge…

PS! Saka er skrevet før fylkestinget har gjort et endelig vedtak om skolestrukuren på videregående nivå.

Trykk for å se kommentarer