Spennende møte:Hadsel

Feirer Hanna på bursdagen

HADSEL: – Jeg er veldig inspirert av Hanna – og også av Ellinor.

AV Idar Ovesen
Publisert

Ordene tilhører Siri Johnsen fra Melbu.

Vi sitter i Dyvekes kaffistove, sammen med innehaver Ellinor Dyveke Jenssen – og Siri. Og tema er Hanna Davidsen, ei Melbu-kvinne forut for si tid, og ei sterk inspirasjonskilde, ikke minst for Siri Johnsen. Fredag akter hun å la oss bli bedre kjent med denne foregangskvinnen fra Melbu.

Ikke tilfeldig

– 20. april er ikke tilfeldig valgt, forteller Johnsen. Nei, det er nemlig fødselsdagen til Hanna Davidsen, som Johnsen beskriver som en samferdselspioner i Nordland. Hun var den første til å tilby et helårlig busstilbud, med sine bussruter.

Og hun drev bevertning, i likhet med Ellinor.

– Ellinor ligner på Hanna. Da Kafe 10 brant ned, og den ikke ble gjenoppbygd hev Ellinor seg rundt. Nå nå sitter vi her i kaffistova, mens Ellinor har sitt Skutas Møbler & Møbeltapetsering i underetasjen, og bor på toppen, sier en imponert Johnsen.

Saken fortsetter under annonsen.

Dialog

Til det kommende arrangementet har hun med seg Harriet Baade, en nær slektning av Hanna, som vil fortelle om henne. Kirsten Tollefsen kommer med treffende og rytmisk slampoesi, mens Ingeborg Sandvin skal traktere pianoet, Hannas foretrukne instrument.

Og det skal bli rom for dialog rundt bordene i kaffistova.

– Hva betyr det for eksempel for kvinnefrigjøringa at vi fikk buss? Jeg leste et sted at sykkelen hadde betydd mye for kvinnefrigjøringa, påpeker Johnsen.

De som er nysgjerrig…

Alle er velkommen; de som er nysgjerrig og som har lyst til å samles. Det er ei fin ramme her, sier Siri Johnsen.

Og Ellinor – hva skal hun bidra med? Jo, selvsagt blir det servering når Hanna Davidsen skal fram i lyset, og kanskje bli til ny inspirasjon i ei moderne tid…?

Trykk for å se kommentarer