Extra-handelen er i gang

– Matbutikker betyr masse i livet til oss alle, sa ordfører Siv Dagny Aasvik da hun klipte snora i inngangen til den nye Coop Extra-butikken på Stokmarknes torsdag.

AV Tor Johannes Jensen
Publisert
Oppdatert:

En flokk spente kunder sto samlet framfor inngangen til nybygget på Søndre noen minutter på klokka ti torsdag, og da døra gikk opp, fulgte ordføreren i Hadsel med butikksjef Johann Nilsen ut.

– Jeg har vokst opp med kjøpmann i huset selv og har jobbet i dagligvarebutikk, så jeg kan litt om å flytte fram varer i hyllene og smile til kundene. Og det er godt å ha godt utvalg. Dessuten har matbutikken en funksjon som samlingspunkt, slo hun fast og la til at kommunen er veldig glad for å få de 16 nye arbeidsplassene og forskjønnelsen av området som nybutikken representerer.

Da snora var klipt, strømmet kundene inn for å se butikken og feire åpningen med en smak marsipankake.

– Det er en utrulig følelse å se nysjerrige folk samles for å komme inn for første gang. Nå har vi stått på skikkelig hardt, og det skal vi fortsette med for å levere til kundene, sier butikksjefen til Bladet Vesterålen.

Den aller første gjennom kassa var Mats Ole Birkeland og sønnen Koldevin (2).

Saken fortsetter under annonsen.

– Jeg kjøpte bare ei flaske brus for å være først. Men jeg rakk å se at butikken er både lys og fin, og større når du kommer inn, enn det ser ut for fra utsida.

Nå er han på tur inn igjen:

– Jeg har jo ei smørbrødliste som skal handles, forteller han til Bladet Vesterålen. Og nå har han med seg varescanner for å teste det selvbetjente Shop Express-systemet.

– Jeg har testet det tidligere og syntes vel det var litt tungvint. Men når jeg har prøvd det litt flere ganger, blir jeg nok mer vant til det, tror han.