Fra Langøya:Hadsel

Det grønnes for lokalutvalg

HADSEL: Det ser lyst ut for en restart av Langøya lokalutvalg. Folk har sagt seg villig til å være med i et interimstyre, og det inviteres til folkemøte på Sandnes tirsdag.

AV Idar Ovesen
Publisert
Oppdatert:

– Ja, vi har fått nok folk til å kunne danne et interimstyre, så derfor trenger ingen være «redd» for å komme på folkemøtet. Men det er fritt fram til å komme med forslag på flere kandidater, sier Solbjørg Jørgensen til Bladet Vesterålen.

Hun er i bresjen for arbeidsgruppa som nå ønsker å få Langøya lokalutvalg på banen igjen. Laget har ikke vært aktivt siden 2005.

– Jeg er egentlig positivt overrasket over at folk har sagt ja til å være med i et interimstyre, også flere unge. Mange vegrer seg jo i dag for å engasjere seg, påpeker Jørgensen.

Ja fra hele strekninga

Gledelig er det også at en har fått ja fra «hele strekninga», sier hun videre, og viser til at en skal jobbe for et samla lokalutvalg.

– Vi skal ivareta interessene til folk som bor i området, og melde inn til kommunen. Da kommunen i si tid satte i gang ordninga med lokalutvalg var det jo nettopp for å styrke kontakten ut mot distriktene.

Saken fortsetter under annonsen.

Innlandet invitert

En har invitert Innlandet lokalutvalg til folkemøtet på Sandnes. Innlandet har et aktivt lokalutvalg, som blant annet skal si litt om hvilken valgordning som benyttes.

Et interimstyre som blir valgt vil fungere fram til et ordinært valg, i forbindelse med kommune- og fylkestingsvalget i 2019.

– Kom på møtet og si di mening, og få vite hva et lokalutvalg står for! oppfordrer Solbjørg Jørgensen.

UL Nybrott vil sørge for kaffe og kaker til de som kommer.

Trykk for å se kommentarer