De samlet 200 damer til fest

Damenes festaften samlet 200 deltagere til inspirasjon og oppbygging. – Damer trenger å komme på banen, sier Cathrine Iversen og og Camilla Bakken Fossheim.

AV Tor Johannes Jensen
Publisert
Oppdatert:

Ingen må tro at det ikke kan være artig, selv om ramma rundt det hele handler om å være kvinne i en mannsdominert verden. Høy stilfaktor, kjempegod mat, goodiebags og show med den ikoniske stylisten, konferansieren og selvtitulerte realityhora Erlend Elias sørget for latter og stor stemning, mens duoen Stine Sivertsen og Sigrid Moe la et mykt musikalsk filter over kvelden.

Kunstner og gallerieier Siv Johansen, og kaffebar-eierne Camilla Paulsen og Kristin Hansen supplerte med å fortelle om både inspirasjon og hardt arbeid for å skape egne foretak som har etablert seg godt i Vesterålen. Etterforskningsleder Anne Margrethe Kleczka i politiet delte fra sin arbeidshverdag i et ennå mannsdominert miljø, og ortoped Cato Kjærvik tok for seg damenes inntog i operasjonsstuene.

Ordfører Siv Dagny Aasvik og Hadsel Høyre-leder Lena Arntzen inspirerte til politisk deltagelse og engasjement, da de fortalte åpent både om hva det koster og hva de har igjen for det politiske engasjementet.

Det har også Camilla Skog Rodal erfaringer med. Hun har vært sentral i Hadsel Fremskrittsparti, men har trukket seg fra politikken for å bli daglig leder i familiebedriften Norengros Helseservice på Stokmarknes. Det var ikke tilfeldig at den stilte opp med sponsorstøtte.

– Da Lena Arntzen forklarte konseptet, gikk jeg til styreleder Håkon Nilsen og forklarte målet om å få kvinner opp og fram.

Styrelederen – Camillas pappa – tente øyeblikkelig.

Saken fortsetter under annonsen.

– Han sa at dette skulle vi betale for. Det er så viktig! Det er en super mulighet til å bygge opp andre kvinner. Da dette arrangementet ble lansert, var det mange lederstillinger utlyst i kommunen, og veldig få kvinnelige søkere. Håkon har sett hva politikken gjorde for å utvikle meg som leder. Jeg tror ikke jeg ville vært daglig leder i bedriften i dag, hvis det ikke hadde vært for alt jeg lærte der. Jeg fikk vise at jeg kunne stå i stormen, og den politiske erfaringa gjør noe for å bli rustet til en lederrolle, sier Rodal til Bladet Vesterålen.

Cathrine Iversen og Camilla Bakken Fossheim synes kvelden var en glimrende anledning til å kombinere en kveld ute med gode foredrag.

– Dette er veldig bra! Damer trenger å komme på banen og gi hverandre litt moralsk støtte. Og det er inspirerende å høre på dem som forteller. Kjempeinteressant! synes de. Og maten er veldig god, tilføyer Iversen og Fossheim.

Trykk for å se kommentarer