Skal lage vinter-lysfest ute i fjæra i Bø

Landskapsteateret Luxe fra Donegal i Irland og Bø gym og turn skal vise utendørsforestillinga «Månebåtens reise» i fjæresteinene på Steine i Bø neste helg.

AV Pressemelding
Publisert
Oppdatert:

Neste uke kommer landskapsteateret Luxe fra Donegal i Irland til Bø i Vesterålen.

Øver lokalt

– Barn og ungdom i Bø gym og turn vil øve med de irske kunstnere hele uka, og neste helg vil de opptre sammen med Luxe i fjæra i Bø. Arrangementet fortsetter i Bøhallen der Bø kystlag deltar med salg av fiskesuppe og ferskfiskball, kaffe og vafler, sier arrangørene, som ønsker velkommen både til lysfest på stranda og etterpåfest i Bøhallen, slik arrangementet i øyeblikket er planlagt.

Utveksling

Produksjonen er kalt «Månebåtens reise», og de lokale samarbeidspartnerne er Kultursamarbeidet i Vesterålen, Bø kommune, Bø gym og turn og Bø kystlag.

Besøket er en del av prosjektet «Between the Waters» som Kultursamarbeidet i Vesterålen og Donegal County Council har utviklet i lag med Luxe.

Noe felles

Prosjektet skal styrke det kunstneriske innholdet i utendørsarenaer i Vesterålen. Alle produksjonene følger samme struktur, og har noen felles elementer, men vil også ha ulikt innhold. Produksjonene bygger på vår historie og nærheten til havet, samt at alle visningene skjer i den mørke tiden av året. Luxe har tidligere bidratt på åpningen av Nordlyst i Andøy, og nå sist på Elvelangs og bekk-i-mellom i Hadsel.

Saken fortsetter under annonsen.

I kveldinga

Luxe sier om arrangementet i Bø:

– On Sunday afternoon as the blue sky turns to night we join together in a lantern procession to celebrate the imaginary journey of the moonboats. The refracted dancing reflections of the crescent moon on the water.

Luxe, a landscape theatre company from Donegal, Ireland will work with the community of Bø to make a spectacle that celebrates stories of the sea and the returning of the light.

– Alle er hjertelig velkommen på et spennende lysfest i fjæra med Luxe, Bø gym og turn og Bø kystlag.

(Pressemelding)

Trykk for å se kommentarer