Musikklinja imponerte i Bø

BØ: Elever fra musikklinja ved Sortland videregående skole imponerte på mange måter, da de presenterte studietilbudet for elever ved Bø ungdomsskole mandag.

AV Mareno Leonhardsen
Publisert

– Vi er her for å fortelle om studietilbudet, og for elevene er dette dessuten verdifull øving i å opptre, sier lærer Helene Gihle Hilde til Bladet Vesterålen.

Elevene imponerte med spilleferdigheter og stemmeprakt, og fortalte om et inkluderende og godt skolemiljø, og ulike valg videre etter musikklinja.

– Det er lettere å komme seg på skolen på morgenen om miljøet er godt og man trives i en variert hverdag, sa Johanna fra Myre, og la til at på musikklinja kan man være seg sjøl: – Det er plass til alle.

Johanna ble presentert som nybegynner på piano da hun begynte på musikklinja for et år siden, og framstår såvisst ikke som noen nybegynner lenger.

Saken fortsetter under annonsen.

De unge overrasket på ulike måter. Utvekslingseleven Lorenzo Zorantonello viste at han på halvannen måned behersket norsk imponerende godt, Vår Steimoeggen fra Melbu behersket pianoet imponerende godt allerede, Birgitte Frendal viste hvilken ferdighet man kan ha i fløytespill, om man øver fra åtte – ni års alder, og Benjamin fra Bø og Ukraina understreker at det ikke er nødvendig å være dyktig musiker for å søke linja.

– Men jo mer man lærer, desto mer finner man ut at man har mer å lære, sier Eskil Jakobsen fra Andenes, forøvrig en av flere som imponerte med imponerende sang.