Inviterer til rånetog i Bø på nasjonaldagen

BØ: Regionens grom-biler inviteres til Bø for å kjøre «rånetog» på 17. mai. Ordføreren støtter opp om initiativet, forutsatt at det ikke medfører råkjøring og bråk.

AV Mareno Leonhardsen
Publisert
Oppdatert:

– Vi skal kjøre sakte i kortesje fra forsamlingshuset på Eidet til Bøhallen, hvor vi håper at bilene kan stilles ut for skuelystne, før folk drar hver til sitt, sier initiativtaker Weronica Pedersen.

Weronica har bodd i Bø i tre år, og forteller at hun har savnet bilmiljøet litt, fra sin tid i Trøndelag, hvor slike rånetog var vanlig i mai.

– Jeg bodde i Rennebu, og mange samlet seg når kortesjen gikk i Soknedal. Det har sikkert medvirket til min bilinteresse at mammas samboer var motorinteressert og har drevet med bilcross i alle år.

– Dette kan være et tilbud til motorinteresserte – både små og store synes bil er artig, sier Weronica.

Bare moro

– Det skal være gratis å delta, og gratis å se på bilene.

Ordfører Sture Pedersen har smakt på begrepet rånetog, og prøvd det blant kjente:

– Men kan kalle det hva man vil. Selv liker jeg verken «råning» eller svarte striper på asfalten, og forutsetter at alt foregår i ordnede former. Jeg har hjulpet med å klarere tillatelser, sier Pedersen, og forteller at også politiet stiller seg positiv, under de nevnte forutsetninger.

Tradisjon?

– Om alt foregår slik det er skissert, skal vi gjerne gjenta det neste år, kanskje med litt mer innhold.

Det synes også Weronica høres positivt ut:

Saken fortsetter under annonsen.

– Det går barn og feststemte som vi skal ta hensyn til. Vi vil ha ledebil foran og følgebil bak, og selv når deltakerne er på egen hånd etterpå, vil erfaringene avgjøre om vi gjentar tiltaket neste år.

– Politiet har registrert at det foregår et arrangement, legger hun til.

Mekking

Ordfører Sture Pedersen sier at han på vegne av motorinteresserte unge har vært på utkikk etter lokaler hvor ungdom kunne skru og mekke på kjøretøy.

– Det er tydelig stadig nye som har slik interesse.

– Vi håper forøvrig at de som blir med på rånetoget først også deltar i den tradisjonelle feiringa av nasjonaldagen, legger ordfører Sture Pedersen til.

Blir med

– Vi stiller ingen krav til hvilke typer kjøretøy som deltar i kortesjen, bare de er i lovlig stand.

– Vanlige biler, amerikanere, veteranbiler – om så traktorer – alle typer kjøretøy, sier Weronica Pedersen.

– Vi ønsker at det blir mye interessant for skuelystne å se på, og bilene kan gjerne flaggpyntes til dagen – uten at noe stikker ut til sidene. Vi har fått en del interesse fra nabokommunene, uten at jeg har peiling på hvor mange vi blir.

– Jeg regner med å bli med som passasjer i en av bilene, sier Sture Pedersen.

Trykk for å se kommentarer