Bedre breiband i Bø

Ordfører Sture Pedersen (H/Ap) fikk torsdag kommunestyret med på å dekke mer av Bø med godt fiber-breiband. Nå til vestsida mellom Nordahlstranda og Holsjøleitet.

AV Mareno Leonhardsen
Publisert
Oppdatert:

Kommunens andel av totalkostnadene på 2,4 millioner blir 400.000 kroner, og det skal rekke til 100 husstander.

– Vi hører fortsatt misnøye blant bøfjerdingene fordi det ikke er lagt til rette.

Samtidig har det forverret seg litt, når det gjelder tilskott. Det er mindre midler, mange søkere og lite å få. Totalt har vi behov for ti millioner til breibandutbygging – Det er snakk om store kostnader, sa ordføreren.

– Jeg har utfordret Vesterålskraft på å løse behovet for en del områder. Dessverre hadde vi ikke klart ei sak til dette møtet.

Jeg foreslår at formannskapet får myndighet til å utpeke et område som kan få breiband for en relativt rimelig penge. Kan Vesterålskraft starte umiddelbart, er det mulig å få breiband i løpet av året.

Saken fortsetter under annonsen.

– Det er vel fiber på Vinje, men jeg får opplyst at det ikke er tilstrekkelig kapasitet. Ikke alle får det til å fungere, fordi det er for svakt, sier ordføreren.

– Vesterålskraft ser i tillegg på sjøkabel over til Søberg. Vi sliter ellers med at dekningsgraden er liten i Bø, der det er bygd ut breiband, sammenlignet med områder som er bygd ut på i nabokommunene:

– Mange av husstandene har ikke koblet seg på breibandet fra Vesterålskraft, når det er bygd ut, sa ordfører Sture Pedersen.

I dette området forutsetter man at halvparten kobler seg på.

Trykk for å se kommentarer