Andøy

Vil skape tidenes Andøy-helg i hovedstaden

ANDØY: Revygruppa Fyr Laus og omstillingsorganisasjonen Samskap har funnet hverandre. Sammen skal de skape tidenes Andøy-helg i Oslo.

AV Fredrik Sørensen
Publisert
Oppdatert:

Det opplyste partene i en pressekonferanse på Andenes onsdag kveld.

– Vi har harselert med Samskap i våre revyer, og det kan dere være sikre på at vi skal fortsette med. Men nå har vi funnet hverandre, og vi skal reise til Oslo i lag neste år, sa Arne Hjalmar Hansen.

Målet er å skape tidenes Andøy-helg i hovedstaden. Dette skal skje første helga i mai, om cirka ett år.

Planen er som følger: Fredag 1. mai 2020 setter Fyr Laus opp revy i Oslo Konserthus.

Lørdag 2. mai legges det opp til et Andøy-seminar med næringslivsprofiler. På kvelden, samme dag, blir det et gedigent Andøy-treff med fokus på det sosiale.

Næringssjef og sjef for Samskap, Brita Erlandsen, sa at man hele tiden har vært klar på at folkene som bor i Andøy er et av de store suksesskriteriene hva gjelder å skape ei god fremtid i kommunen.

– Men vi trenger flere folk. Jeg er sikker på at omstillingsarbeidet vil gi flere arbeidsplasser i Andøy, og derfor vil vi vise fram mulighetene vi har i Andøy. Det vil vi gjøre i samarbeid med næringslivet, og med Fyr Laus, sa Erlandsen.

– Vi tar rett og slett med oss Andøya til Oslo, la hun til.

Bente Alsos i Fyr Laus gleder seg enormt til det som skal skje. I 2013 satte Fyr Laus opp revy i Edderkoppen i Oslo – og spilte for fullt hus.

Saken fortsetter under annonsen.

– Det var fantastisk artig. Neste år har vi 30-årsjubileum, så det blir ei fin markering, sa hun.

Det blir kun ei forestilling.

– Det er 1.400 billetter, og det er ikke rom for ei ekstraforestilling. Så her bør folk være tidlig ute, sa Alsos.

Fyr Laus kommer tilbake med mer informasjon når billettene legges ut for salg.

Veteran Torgeir Schaug, som har vært med i Fyr Laus siden starten for snart 30 år siden, gleder seg voldsomt.

– Jeg husker forestillinga vi hadde i Edderkoppen i 2013. Det var magisk å stå på ei scene som så mange revyhelter har stått på, sa Schaug.

Mange har etterspurt ei ny forestilling i Oslo. Nå får de ønsket oppfylt.

– Jeg er glad for at vi nå får det til. Det er ei tillitserklæring at folk vil ha oss tilbake, og det gjør oss både stolte og ydmyke, sa Schaug.

Og bare for å ha det sagt: Fyr Laus har to forestillinger på Andenes i helga. Bladet Vesterålen fikk en smakebit på helgas meny onsdag kveld, og kan garantere følgende: Det blir nok mye fliring, men det blir også rørende øyeblikk som vil treffe deg rett i hjertet.

Trykk for å se kommentarer