Poppet opp på Andenes igjen

ANDØY: Med glimt i øyet og kunst som tar pusten fra deg ønsker andværingene bak Galleri 69 grader Nord igjen velkommen til sommerutstilling i Andøy.

AV Fredrik Sørensen
Publisert
Oppdatert:

Bladet Vesterålen har tidligere omtalt at andværingene Guro Lidahl, Bjørn Inge Karlsen og Astrid Hæreid har galleri sammen på Grünerløkka i Oslo, med navnet Galleri 69 grader Nord.

De to foregående årene har de tatt kunstverkene sine med seg nordover til Kvalnes, til stor glede for både andværinger og tilreisende.

Også i år er kunst blitt fraktet fra hovedstaden til heimkommunen. Men denne gang er utstillinga lagt til Andenes og gamle Husfliden.

– Det er et fantastisk lokale, som egner seg godt til ei utstilling som dette. Det ferdes jo mye folk her i Storgata i juli, så vi håper på godt besøk, smiler Guro Lidahl.

Salget i gang

Bladet Vesterålen besøkte utstillinga mandag. Dørene var nettopp åpnet, men flere bilder var allerede solgt.

I tillegg til Lidahl, var fotograf Bjørn Inge Karlsen og Ola Bjerrang til stede. Latteren satt løst i lokalet, og den gode stemninga var til å føle på.

Totalt elleve kunstnere bidrar i utstillinga – og kvaliteten er høy. Variasjonen er dessuten stor.

– Vi har åpent ut juli måned. De foregående årene har det vært stor pågang, og vi håper jo at det skal gjenta seg i år, sier Lidahl.

Måsen «Banke»

Astrid Hæreid har flere flotte bidrag. Blant annet et maleri av en sjark som har gått på et skjær, som i tillegg er bundet fast til en stolpe som den klamrer seg fast til. Hun har også malt måsen «Banke».

– Det er faktisk ei ganske artig historie. Denne måsen dukker opp hver sommer når jeg er heime i huset mitt her på Andenes. Den banker på vinduene med nebbet, og den har også kommet inn i sofakroken, ler Lidahl.

Lidahl har selv med seg flere av sine egne malerier. Hun lar seg inspirere av vær og vind, og bruker mye kontraster.

Saken fortsetter under annonsen.

– Det er også en trend at bildene skal være store, så jeg har med mange store, opp mot tre meter lange, sier hun.

Høy kvalitet

Fotograf Bjørn Inge Karlsen har studio på Kvalnes. I sommerutstillinga på Andenes stiller han ut portrettbilder, familiebilder og bilder han har tatt ute i naturen. Alt av høy kvalitet.

Karlsen har i tillegg rigget seg til slik at de som er innom kan fotograferes der.

– Denne utstillinga gir ikke bare salg, vi kommer i kontakt med folk også. Det er fint, sier Karlsen.

Han synes det er spennende å jobbe med mennesker, og håper mange tar turen innom. Gjerne for å bli fotografert.

Ola Albert Bjerrang var også på plass da Bladet Vesterålen besøkte galleriet mandag. Han er kjent for sine flotte natur- og landskapsbilder, og har vært med på den populære sommerutstillinga helt fra starten.

– Det er fint å være med. Det er masse trivelige folk innom, og vi selger jo noe. Samtidig bidrar utstillinga til at folk kanskje tenker på oss i andre sammenhenger, sier han.

11 kunstnere bidrar altså i årets utstilling, som trygt kan anbefales. Her er både bilder, foto og smykker godt representert.

Bilder

Fotograf

Trykk for å se kommentarer