Vil påvirke Venstre og KrFAndøy

– Nå gjelder det å ikke gi seg

Stortingsrepresentant Liv Signe Navarsete (Sp) har håp om at Venstre og KrF taler for Andøya flystasjon på innsida av regjeringa.

AV Tor Johannes Jensen
Publisert

Liv Signe Navarsete forteller til Bladet Vesterålen at hun får stadige, hoderystende henvendelser fra både flymiljø og forsvarsmiljø om nedleggelsen av Andøya flystasjon.

– Det snakkes mye om og kommer stadig opp. Man forstår ikke hvorfor basen skulle flyttes fra Andenes, og folk som skjønner seg på dette omtaler det som et skrekkens eksempel, sier hun.

Stortingsrepresentanten gjentar at opplysningene som er kommet i det siste, bryter fundamentalt med forutsetningene i Stortingets vedtak om Forvarets langtidsplan fra november 2016.

Saken fortsetter under annonsen.

Hun understreker også at det nå sitter to parti i regjering som ønsket å opprettholde Andøya flystasjon.

– De kan nå påvirke regjeringa innenfra.

– Det er veldig viktig å unngå at store arealer bindes opp kun til alliert trening. Infrastrukturen må styres av Norge. Nå gjelder det å absolutt ikke gi seg! Det vil være et stort «drawback» om norske fly skal stasjoneres på Evenes og allierte fly skal øve her på Andøya. Eller – skal norske fly også stasjoneres her når de øver? Det er veldig mange spørsmål nå.

Les også

Trykk for å se kommentarer