Andøy

Diamant-konfirmanter i Andøy

ANDØY: 1958-konfirmantene i Bjørnskinn med ledsagere jubilerte på Skomakerstua i Risøyhamn helga 29. juni til 1. juli.

AV Mareno Leonhardsen
Publisert

Laila Skarstein forteller at feriringa startet allerede fredag med «bli kjent igjen»-kveld.

– Lørdag formiddag lekte vi astronauter i Romskipet Aurora og fikk innføring i arbeidet som foregår på Andøya Space Center, Oksebåsen. Lørdagskvelden var det festmiddag på Skomakerstua.

Tredje treff

Dette var vårt tredje jubileum. Vi møttes første gang til 40-års feiring i 1998 på Andøykroa i Risøyhamn. Gull-konfirmanttreffet holdt vi på Marmelkroken i 2008.

Vi avsluttet årets treff med gudstjeneste i Bjørnskinn kirke søndag. Noen av årets konfirmanter hadde også møtt opp i kirka. De deltok i skriftlesning og vår egen Odd Bahr leste også fra skriften. Organist og prest ga en fin innføring om hvordan nåtidens konfirmantundervisning foregår.

Saken fortsetter under annonsen.

Da presten ville vite hvordan det hadde vært å være konfirmant i 1958, leste vi en prolog som har fulgt oss på alle tre treffene.

Minner

Prologen ble skrevet og første gang fremført av Rigmor Feiring (f. Antonsen) fra Nøss på 40-årstreffet. Dessverre døde Rigmor tre år etter dette, første treffet.

Prologen «Minner fra Vestersia» minner både med alvor og et litt skrått blikk om ungdomstid, oppvekst, følelser og skikker fra denne epoken i livet, da konfirmasjonen foregikk litt annerledes enn i dag.

– Vi takker vertskap og betjening for godt samarbeid og trivelig feiring. En fornøyd komité takker de fremmøtte «diamantkonfirmanter» og ledsagere for et minnerikt treff, sier en i flokken, Laila Skarstein.